Šaltalankių granita

Šaltalankiai – ypatingi ir turimomis naudingomis medžiagomis, ir nepakartojamu skoniu.

INGREDIENTAI

KAIP GAMINTI

Maži patarimai:

  • Granita nepavyks su sultimis, pirktomis ūkininkų turguje, nes jos būna šiek tiek pakaitintos, o šiam desertui reikia nekaitintų, šviežiai spaustų šaltalankių sulčių.
  • Reikės stačiakampės 15 × 7 cm formos. Galite naudoti ir kitą formą, nes svarbu ne indo dydis ar forma, bet kad paruošta granita būtų 2 cm storio.

1. Į puodą pilame vandenį, dedame medų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol šis ištirps. 2. Vandenį su medumi pilame į šaltalankių sultis, išmaišome 3. Gautą skystį pilame į indą ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 6 valandoms. 4. Granitą gramdome šakute ir ledų gabaliukus dedame į stiklines.

Receptas iš 15min.lt

Prekių krepšelis Turite nuolaidos kuponą?
Scroll to Top
Scroll to Top