Šaltalankiai – ypatingi ir turimomis naudingomis medžiagomis, ir nepakartojamu skoniu.
INGREDIENTAI
KAIP GAMINTI
Maži patarimai:
- Granita nepavyks su sultimis, pirktomis ūkininkų turguje, nes jos būna šiek tiek pakaitintos, o šiam desertui reikia nekaitintų, šviežiai spaustų šaltalankių sulčių.
- Reikės stačiakampės 15 × 7 cm formos. Galite naudoti ir kitą formą, nes svarbu ne indo dydis ar forma, bet kad paruošta granita būtų 2 cm storio.
1. Į puodą pilame vandenį, dedame medų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol šis ištirps. 2. Vandenį su medumi pilame į šaltalankių sultis, išmaišome 3. Gautą skystį pilame į indą ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 6 valandoms. 4. Granitą gramdome šakute ir ledų gabaliukus dedame į stiklines.
Receptas iš 15min.lt